Festival voor mini’s: groot feest voor kleine kinderen!

06 Jun 2024

Het BRC bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom vierden wij afgelopen zaterdag groot feest! Meer dan 500 ouders en kinderen kwamen op 1 juni langs op ons Festival voor mini’s. Een onvergetelijke dag voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud én hun ouders.

Om iets voor 10 ’s ochtends druppelden de eerste ouders en kinderen binnen. Onze vrijwilligers stonden in de startblokken, de barista stond klaar om heerlijke koffie te zetten. Niet veel later barstte het feest los. Het programma bestond uit activiteiten en voorstellingen voor verschillende leeftijden.

De allerkleinsten werden voorgelezen door Lieteke Aalbers en konden spelen in de speciaal ingerichte babykamer mét ballenbak. Kinderen vanaf een jaar of twee konden meedoen aan onderzoeksgerelateerde spelletjes, ouder en kind acrobatiek en gingen met ons mee op berenjacht.

Kinderen van alle leeftijden konden genieten van de intieme voorstelling van violiste Tessa Zoutendijk en danseres Nikki Rasing (via Kunst met de Paplepel), verven met hun handen en voeten onder leiding van Elky Rosa Gerritsen, springen op het springkasteel, knutselen, en poffertjes eten. Voor de ouders organiseerden we drie korte praatjes over onze onderzoeksresultaten van de afgelopen 25 jaar.

Al met al was het een prachtige, feestelijke dag. We willen alle ouders, kinderen, artiesten én vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun enthousiaste aanwezigheid. Op naar de volgende 25 jaar!

NB: Foto’s en video van het festival volgen later.

Reportage festival door RN7