Geluidsopnames

HomeTaal in het Babybrein OnderzoekGeluidsopnames

Dit is een optioneel deel van het Taal in het Babybrein onderzoek.

Voorafgaand aan de opnamedagen krijgt u een informatiebrief waarin alles uitgebreid staat uitgelegd. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een wereld vol geluiden

Bij Taal in het Babybrein zijn wij erg benieuwd naar wat uw kind allemaal zegt en hoort op een dag. Kinderen leren namelijk ontzettend veel van de wereld om hen heen. Ze luisteren naar de geluiden die ze horen en reageren ook steeds meer wanneer iemand tegen ze praat. De interacties tussen u en uw kind zijn niet alleen heel waardevol op sociaal-emotioneel gebied, maar hebben ook veel invloed op de taalontwikkeling van uw kind.

 

Taal in het dagelijks leven

Daarom vragen we ouder(s)/verzorger(s) die deelnemen aan ons onderzoek of ze het leuk vinden om thuis geluidsopnames te maken. Hiervoor geven wij u een audio-recorder mee en een speciaal vestje voor uw kind, waar de recorder precies in past. Tijdens deze opnamedagen doet u gewoon wat u normaal gesproken ook zou doen op een dag. Voor Taal in het Babybrein proberen we namelijk juist een zo natuurlijk mogelijk beeld te krijgen van wat een kind hoort en zegt op een dag. Hoewel we met de Babbellijst en de CDI heel veel kunnen leren over de taalontwikkeling van uw kind, geven deze opnames een nog completer beeld van de manier waarop uw kind dagelijks met taal bezig is.

Heeft u nog een vraag over de geluidsopnames? Misschien staat hij tussen de veelgestelde vragen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

Opnamedagen

De eerste keer krijgt u de audio-recorder wanneer uw kind 12 maanden is. Wij geven hem dan mee naar huis wanneer u bij ons in het lab bent voor afspraak 3. Uw kind draagt de audio-recorder gedurende 2 dagen. Wanneer u klaar bent met de opnames halen wij het apparaat weer bij u thuis op.

De tweede keer krijgt u de audio-recorder wanneer uw kind 24 maanden is. Wij brengen hem dan bij u thuis, voorafgaand aan uw laatste afspraak (afspraak 4) bij ons in het lab. Uw kind draagt de audio-recorder gedurende 2 dagen. Tijdens de laatste afspraak kunt u de audio-recorder weer bij ons inleveren.

Meedoen aan onderzoek!

Wilt u samen met uw kind meedoen aan wetenschappelijk onderzoek?

Meedoen

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over een van deze onderwerpen? Laat het ons weten!

Neem contact op