Veelgestelde vragen

HomeVeelgestelde vragen

Algemeen

Ja, u bent bij alle onderzoeken aanwezig.

Ja, uiteraard. U kunt op elk moment besluiten dat u wilt stoppen met het onderzoek. Uw gegevens worden dan niet gebruikt.  

Soms worden er video-opnames gemaakt tijdens het onderzoek. Tijdens het maken van de afspraak zullen we altijd aangeven of dat het geval zal zijn. Als u hier niet mee akkoord gaat dan kunt u dat aangeven.

Helaas kunnen wij u geen individuele resultaten van het onderzoek geven, omdat wij altijd naar resultaten van een groep kinderen in het geheel kijken. Wel brengen wij de uitkomsten van onze onderzoeken naar buiten via Instagram, Facebook en onze nieuwsbrief.

Nee. De metingen die wij voor onze onderzoeken doen zijn niet bedoeld om problemen in de ontwikkeling van uw kind te signaleren. Daarom zijn wij niet in de positie iets over de ontwikkeling van uw kind te zeggen.

Bij de meeste onderzoeken kunt u achteraf kiezen uit een boek voor uw kind of een vergoeding van ongeveer 10 euro. Helaas kunnen wij geen reiskosten vergoeden.

Voor sommige onderzoeken geldt een iets andere regeling, daarvan wordt u op de hoogte gesteld bij uitnodiging.

Als u onze lab manager belt op 024-3611203 kan zij uw vragen beantwoorden of u, indien nodig in contact brengen met de desbetreffende onderzoeker.

Ook kunt u mailen naar brc@ru.nl.

Over mijn afspraak

Graag naar ons kantoor bellen: 024-3611203. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht achterlaten. De voicemail wordt regelmatig afgeluisterd.

Graag naar ons kantoor bellen: 024-3611203. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht achterlaten. De voicemail wordt regelmatig afgeluisterd. U wordt teruggebeld om een nieuwe afspraak te maken.

In dat geval, graag bellen naar 024-3611203 om een nieuwe afspraak te maken. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht achterlaten. De voicemail wordt regelmatig afgeluisterd. U wordt teruggebeld om een nieuwe afspraak te maken.

Wanneer u een afspraak gemaakt heeft, sturen wij u per post of e-mail een afspraakbevestiging met adresgegevens en een plattegrond van de locatie waar uw afspraak gepland is. Dit zal meestal op één van onze locaties in Nijmegen zijn.

Op de dag van uw afspraak wachten wij u geruime tijd van tevoren op de afgesproken plaats op. Mocht u te vroeg zijn dan kunt u het beste bellen naar het telefoonnummer in uw afspraakbrief.

Wij hebben gereserveerde parkeerplekken voor al onze bezoekers; deze zijn gratis. Onze parkeerplekken staan ook gemarkeerd op de plattegrond die u toegestuurd krijgt na het maken van een afspraak. Op sommige locaties moet u een kaartje trekken bij de slagboom- de kosten hiervan zijn voor onze rekening.

Ja, wij hebben een verschoontafel en in onze wacht-/speelkamer kunt u rustig uw baby voeden wanneer dat nodig is.

Normaliter wel, echter kan dit vanwege Covid-19 soms afwijken. Informeer hierover bij uw onderzoeker. 

Bij sommige onderzoeken is het mogelijk dat er iemand met u meekomt naar de afspraak. Informeer hierover bij uw onderzoeker. 

Over uw gegevens

Samenwerking gemeentes regio Nijmegen
Het Baby & Child Research Center werkt samen met verschillende gemeentes in de provincie Gelderland. Via deze gemeentes ontvangen wij de adressen van alle ouders die recent een kind hebben gekregen. De gemeente mag deze adresgegevens aan het Baby & Child Research Center verstrekken ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek.

Informatiebrief
We gebruiken de adressen alleen om u eenmalig de informatiebrief over het Baby & Child Research Center te sturen. We verstrekken uw adresgegevens aan niemand anders en de gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan ons onderzoek. Als u zich niet opgeeft voor ons onderzoek, worden uw gegevens vernietigd.

Bescherming persoonsgegevens
De persoonsgegevens worden in een wachtwoord-beschermde database bewaard. Dit wachtwoord is alleen voor een selecte groep onderzoekers bekend en wordt regelmatig gewijzigd. Gegevens in de database worden uitsluitend gebruikt om u te kunnen benaderen voor het maken van een afspraak. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp ons privacybeleid.

De anonimiteit van u en/of uw kind blijft onder alle omstandigheden gewaarborgd.

De onderzoeksgegevens worden groepsgewijs geanalyseerd en vervolgens gebruikt voor publicatie in wetenschappelijke tijdschriften. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van informatie die uw kind persoonlijk identificeert (zoals de naam).

De verzamelde onderzoeksgegevens worden gecodeerd opgeslagen en alleen medewerkers van het specifieke onderzoek weten welke code aan de gegevens van uw en/of uw kind gekoppeld is. De onderzoeksgegevens worden opgeslagen en zijn voor externe onderzoekers alleen toegankelijk zonder persoonsgegevens of andere gegevens die het mogelijk zouden maken de identiteit van u of uw kind te achterhalen. Lees voor meer informatie over dit onderwerp ons privacybeleid.

In het bovenstaande filmpje wordt het beleid dat wij binnen het Baby & Child Research Center handhaven uitgelegd. Het Baby & Child Research Center is een samenwerkingverband tussen de Radboud Universiteit, het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en het Radboudumc. Alle drie de instellingen leven dezelfde strenge regels na. Lees voor meer informatie over dit onderwerp ons privacybeleid.

U kunt uw toestemming te allen tijde weer intrekken. In dat geval zullen we uw persoonsgegevens uit onze database verwijderen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via brc@ru.nl.

Onder de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming beschikt u over een aantal rechten met betrekking tot uw gegevens en de verwerking ervan:

Inzage
U heeft het recht uw eigen persoonsgegevens in te zien. U kunt een verzoek tot inzage doen door een e-mail te sturen naar brc@ru.nl.

Wijzigen
U kunt een verzoek bij ons indienen om uw gegevens te wijzigen via brc@ru.nl.

Beperken van de verwerking
U heeft daarnaast, onder voorwaarden, het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

Recht van bezwaar
Als een bepaalde verwerking op grond van het ‘gerechtvaardigd belang’ van het Baby & Child Research Center plaatsvindt, heeft u het recht om bezwaar te maken tegen die verwerking.

Gegevensoverdracht
U hebt het recht uw persoonsgegevens van ons te verkrijgen. Wij zullen deze verstrekken in een gestructureerde en gangbare vorm, die op eenvoudige wijze in andere gangbare digitale systemen te openen valt.

Toestemming intrekken
In alle gevallen waarin de grondslag voor een bepaalde gegevensverwerking uw toestemming is, hebt u het recht die toestemming in te trekken. Dat heeft voor het verleden geen gevolgen, maar betekent wel dat wij die gegevens dan niet meer mogen verwerken. In dat geval kunt u helaas niet meer mee doen aan ons onderzoek.

Verzoek indienen
Een verzoek kan verstuurd worden naar brc@ru.nl. Wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk verwerken.

Meer informatie
Lees voor meer informatie over dit onderwerp ook ons privacybeleid.

Meedoen aan onderzoek!

Wilt u samen met uw kind meedoen aan wetenschappelijk onderzoek?

Meedoen

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over een van deze onderwerpen? Laat het ons weten!

Neem contact op