Het BRC

HomeOver onsHet BRC

Het Baby & Child Research Center doet onderzoek naar de ontwikkeling van baby’s en kinderen. Ons centrum is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, het Radboudumc en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek. We doen onderzoek op drie verschillende locaties, allemaal op het terrein van de universiteit in Nijmegen.

Oorsprong

Het oorspronkelijk Baby Research Center is in 1999 opgericht door Prof. Dr. Anne Cutler. Het BRC was het eerste baby onderzoekscentrum in Nederland waar de taalontwikkeling en later ook sociaal-cognitieve ontwikkeling van baby’s en kinderen werden onderzocht. Later kwam daar ook onderzoek naar zwangere vrouwen en het ongeboren kind bij. In het huidige Baby & Child Research Center worden zwangere vrouwen en kinderen van voor de geboorte tot de leeftijd van zes jaar onderzocht.

Inmiddels is het BRC uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd instituut met zo’n 60 medewerkers. Gezamenlijk zetten zij zich dag in dag uit in om de ontwikkeling van baby en kind beter te begrijpen.

Meedoen aan onderzoek!

Wilt u samen met uw kind meedoen aan wetenschappelijk onderzoek?

Meedoen

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over een van deze onderwerpen? Laat het ons weten!

Neem contact op