Tommaso Ghilardi

Junior onderzoeker

Over mij

HomeBabyBRAINTommaso Ghilardi

Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe kinderen statistische informatie gebruiken om toekomstige acties te voorspellen. Baby’s zien bijvoorbeeld dat volwassenen, nadat ze naar een kopje reiken, het kopje meestal naar de mond brengen. Slechts af volgt er een andere actie, als iemand bijvoorbeeld een lepel pakt om suiker toe te voegen. Wanneer kinderen deze gebeurtenissen herhaaldelijk zien, leren zij voorspellingen te maken. Ze weten dan immers wat er waarschijnlijk gaat gebeuren nadat iemand naar een kopje reikt.

Ik gebruik verschillende technieken om te onderzoeken hoe baby’s deze informatie verkrijgen en waar in het brein deze kennis wordt opgeslagen. Op dit moment onderzoek ik de hersenactiviteit in de gebieden in het brein die bewegingen verwerken. Wat gebeurt er in die gebieden tijdens het voorspellen van handelingen? Ik maak daarbij gebruik van zowel EEG als fNIRS: beiden zijn methoden om hersenactiviteit te meten.

Mijn onderzoek is onderdeel van het MOTION project.

Meer lezen?

Ghilardi, T., Meyer, M., Monroy, C. D., Gerson, S. A. & Hunnius, S. (Accepted stage 1 registered report; in completion). Statistics in motion: Does the infant motor system predict actions based on their transitional probability?  Doi: 10.17605/OSF.IO/79ntm