Sabine Hunnius

Directeur BRC & Hoofdonderzoeker

Over mij

HomeBabyBRAINSabine Hunnius

Ik ben directeur van het Baby & Child Research Center, hoofd van de BabyBRAIN groep en hoogleraar Developmental Cognitive Neuroscience aan de Radboud Universiteit.

Samen met mijn onderzoeksgroep bestudeer ik:

  • Hoe baby’s leren over de wereld om hen heen. Hierbij zijn we benieuwd hoe baby’s hun omgeving verkennen, of ze al verschillen in hoe nieuwsgierig ze zijn en hoe je nieuwsgierigheid bij jonge kinderen kunt stimuleren.
  • Hoe baby’s interacties aangaan met de mensen om hen heen. We bestuderen hoe baby’s leren om andere mensen te begrijpen en samen met anderen te spelen en dingen te doen. Ook willen we weten hoe baby’s en jonge kinderen nieuwe dingen van hun verzorgers leren.
  • Hoe jonge kinderen met autisme zich ontwikkelen.

Ik vind het belangrijk om onze inzichten en kennis te delen met ouders en professionals. Daarom heb ik samen met Michiel van Elk heb ik een populairwetenschappelijk boek geschreven, Het babybrein: Wat iedereen moet weten over de hersenontwikkeling van baby’s. Hierin beschrijven we op een toegankelijke manier welke enorme ontwikkelingsveranderingen een jong kind tijdens de eerste levensmaanden en -jaren ondergaat en hoe ook hun brein zich in deze periode ontwikkelt.

Meer lezen?

Hunnius, S. (2021). Achtung Baby! Boeiende tijden in het onderzoek bij zuigelingen. De Psycholoog, 2021/1, 1-19.