Ciske Jansen

Onderzoeksassistent

Over mij

HomeLanguage DevelopmentCiske Jansen

Ik ben Ciske, onderzoeksassistent bij de afdeling Language Development binnen het Baby & Child Research Center.

Voorheen heb ik stage gelopen bij het Smart Baby Suit Project en ik heb hierover mijn scriptie geschreven. Met het Smart Baby Suit Project wordt er een rompertje met sensoren ontwikkeld die het gedrag en de activiteit van een baby kunnen meten, om zo langdurige metingen af te kunnen nemen buiten het consultatiebureau om. Hierdoor kunnen atypische kenmerken aangetoond worden en zal het mogelijk in de toekomst makkelijker zijn om kinderen met ontwikkelingsstoornissen (zoals autisme) te diagnosticeren en te helpen.

Momenteel help ik mee bij onderzoeken naar de ontwikkeling van kinderen, met name op het gebied van taal. Mijn werkzaamheden zijn het contacteren van ouder(s), het uitvoeren van onderzoeken en het analyseren & verwerken van data. Dit doe ik voor de onderzoeken: Complexe Zinnen Studie, GazeSpeech & Language 0-5 Project.

Bij de Complexe Zinnen Studie proberen we te achterhalen waarom sommige zinnen lastiger te begrijpen zijn voor kinderen dan anderen. Hierbij zal ik samen met u en uw kind een verscheidenheid aan spelletjes spelen en maken we ook gebruik van EyeTracking. Bij GazeSpeech en het Language 0-5 Project houd ik mij uitsluitend bezig met het analyseren van de data en het beeldmateriaal.

Ik kijk ernaar uit om u en uw kind bij het BRC te ontmoeten!