BRC en KION organiseren thema-avond ‘Geboren ontdekkers’

11 april 2024
19.30
Theater de Klif (Nijmegen-Noord)

Kinderen hebben een superkracht: nieuwsgierigheid. Hiermee leren ze zó snel, dat ze ons geregeld versteld doen staan. Ben jij benieuwd hoe dit precies werkt en hoe je jouw kind kunt aanmoedigen om deze nieuwsgierigheid te (blijven) volgen? Meld je dan aan voor de gratis thema-avond ‘Geboren ontdekkers’.

Theorie & praktijk
We bekijken het leren en ontdekken door nieuwsgierigheid bij kinderen van 0 tot 6 jaar vanuit de wetenschap én de praktijk. Sabine Hunnius van het Baby & Child Research Center is expert op het gebied van het babybrein en vertelt over wetenschappelijk onderzoek naar leren en nieuwsgierigheid bij jonge kinderen. Pedagogisch professionals Shirley van Ooijen en Myrna Frissen van KION kinderopvang vertellen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe nieuwsgierigheid, ontdekken en leren binnen de kinderopvang gestimuleerd wordt. Én hoe je dit zelf kunt toepassen.

Voor wie?
Datum
Tijd
Locatie
Bereikbaarheid

Ouders, pedagogisch medewerkers en andere professionals!
Donderdag 11 april 2024
19.30 – 21.00 uur (inloop met thee en koffie vanaf 19.00 uur)
Theaterzaal de Klif, Pijlpuntstraat 1, Nijmegen (Noord)
Route Theater de Klif – Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen Noord

De samenwerking tussen BRC en KION is gestart in maart 2022. Deze thema-avond is de tweede gezamenlijke activiteit voor ouders van jonge kinderen waarbij we wetenschap en praktijk samen brengen.

Evenementen

8 oktober 2024
13:00-17:00
Max Planck Instituut, Wundtlaan 1, Nijmegen