Online lezing motorische ontwikkeling

11 October 2023
20.00 - 21.00
Online
Kennisdelers: Aspirant brokkenpiloot of toekomstig Olympisch kampioen: de motorische ontwikkeling bij kinderen door Janny Stapel

Pasgeboren baby’s lijken zodra ze wakker zijn, bijna voortdurend in beweging. En ook als kinderen ouder worden, bewegen ze veel. Binnen een mum van tijd kunnen de meeste kinderen lopen, rennen, fietsen en schrijven. Toch zit er verschil in de motorische ontwikkeling van kinderen. Sommige kinderen zijn wat trager, zoals bijvoorbeeld kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD). Hoe werkt dit? In deze online lezing zal Janny Stapel hier dieper op ingaan. 

Janny Stapel is als universitair docent verbonden aan de universiteit van Maastricht. Ze werkt als gastonderzoeker bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van baby’s en kinderen. Samen met het Baby & Child Research Center in Nijmegen onderzoekt ze hoe motorisch leren bij kinderen met DCD verloopt. 

Practical information
De lezing wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid en vindt plaats op 11 oktober om 20.00 uur. Meld je gratis aan voor de deze online lezing op WebinarGeek via deze link. Je kunt ook op een later moment terug kijken.

2 July 2024
14.00 - 15.30
Online Teams Meeting
8 October 2024
13:00-17:00
Max Planck Instituut, Wundtlaan 1, Nijmegen