BabyBabbels: de nieuwsgierige baby

3 November 2023
10:00
Bibliotheek Mariënburg Nijmegen

Baby’s laten ons versteld staan: Terwijl ze zo goed als hulpeloos zijn op het moment dat ze geboren worden, verkennen ze al gauw nieuwsgierig hun omgeving en spreken ze rond hun eerste verjaardag al hun eerste woordjes. Sabine Hunnius, expert op het gebied van het babybrein, gaat in gesprek met ouders.

Hoe leren baby’s? Zijn baby’s nieuwsgierig? Hoe kun je als ouder de ontwikkeling van je kind stimuleren? Kom op 3 november samen met je baby of dreumes (0-2 jaar oud) naar bibliotheek Mariënburg en luister naar een korte presentatie van professor Sabine Hunnius. Hierna kun je onder het genot van een kop koffie of thee vragen stellen en ervaringen uitwisselen met andere ouders. De kleintjes vermaken zich met een boek of wat speelgoed.

Reeks bijeenkomsten

BabyBabbels is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid en het Baby & Child Research Center. Gezamenlijk organiseren we drie bijeenkomsten per jaar. Elke bijeenkomst vertelt er een van onze onderzoekers over een belangrijk thema in de ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van taal, denken, sociale interactie en het welzijn van moeder en kind.

2 July 2024
14.00 - 15.30
Online Teams Meeting
8 October 2024
13:00-17:00
Max Planck Instituut, Wundtlaan 1, Nijmegen