Francesco Poli

Junior onderzoeker

Over mij

HomeBabyBRAINFrancesco Poli

Als PhD student op het Donders Instituut onderzoek ik de onderliggende cognitieve mechanismen van nieuwsgierigheid en het leren van baby’s. Ik ben ook geïnteresseerd in het in kaart brengen van individuele verschillen in de denkvermogens van baby’s. Mogelijk kunnen we zo factoren vroeg in het leven ontdekken die cognitieve prestaties en psychologisch welzijn op latere leeftijd voorspellen.

 Ik onderzoek verschillende thema’s:

  • Welke cognitieve mechanismen liggen ten grondslag aan nieuwsgierigheid bij baby’s en kleuters?
  • Kunnen we ontwikkelingsuitkomsten voorspellen aan de hand van het leervermogen op jonge leeftijd?
  • Hoe hebben omgevingsfactoren zoals het stressniveau of de darmbacteriën van de moeder invloed op het cognitieve vermogen van een baby?

Op dit moment werk ik aan een project over hoe baby’s relevante informatie uit hun omgeving halen. Baby’s hebben nog zoveel te leren, en toch zijn ze er erg goed in! Wij denken dat dit komt doordat zij aandacht schenken aan belangrijke informatie, en negeren wat onbelangrijk is. Ook al kunnen ze niet praten, we kunnen de grootte van hun pupil meten om te begrijpen of ze iets informatief vinden. Ook kunnen we meten of hun gedrag hiermee samenhangt. Dit onderzoek loopt op dit moment in de Eyetracking ruimte.