Babybabbels: Help! Praat mijn dreumes genoeg?

6 November 2024
10.00 - 11.00
Bibliotheek Mariënburg, Nijmegen

Wat: Praatje over taalontwikkeling
Where: Bibliotheek Mariënburg, Nijmegen
When: 6 november, 10.00 – 11.00
Sign up: via deze link
Costs: geen

De ene peuter babbelt erop los, de andere zegt nog niet zoveel. Er is veel variatie in hoe snel kinderen taal leren en dat is volkomen normaal. Toch maken ouders zich soms zorgen als de taalontwikkeling net wat langzamer lijkt te gaan dan gemiddeld. “Zegt en begrijpt mijn kind al wel genoeg? Is er misschien wat anders aan de hand?”

Taalexperts aan het woord
Tijdens deze Babybabbels zijn er twee korte praatjes. Onderzoeker Imme Lammertink zal jullie eerst wat vertellen over taalontwikkeling: welke variatie is ‘normaal’ en wanneer trek je aan de bel? Ook vertelt zij in een notendop over TOS: een taalontwikkelingsstoornis waarbij taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Daarna zal Jente Timmer, logopedist en specialist op het gebied van taalontwikkeling, vertellen over hoe zij TOS bij jonge kinderen herkent en hun ouders begeleidt. Na deze korte praatjes kun je Imme én Jente het hemd van het lijf vragen over de taalontwikkeling van je eigen kind.

Wat is Babybabbels
?
Drie keer per jaar organiseert het BRC in samenwerking met Bibliotheek Mariënburg een informele koffieochtend voor ouders én hun baby en/of dreumes (0-2 jaar). Elke bijeenkomst vertelt een onderzoeker van het BRC wat over een belangrijk thema in de ontwikkeling van jonge kinderen. Na een korte presentatie kunnen ouders vragen stellen en ervaringen uitwisselen met de andere ouders. De kleintjes vermaken zich met boekjes. Het evenement is gratis, maar meld je wel even aan!

6 November 2024
10.00 - 11.00
Bibliotheek Mariënburg, Nijmegen