Kloe Fico

Junior onderzoeker

Over mij

HomeBabyBRAINKloe Fico

Als onderdeel van mijn promotietraject doe ik onderzoek naar het tot uiting komen van Autisme Spectrum Stoornis (ASS) bij jonge kinderen. ASS is een complexe neurologische ontwikkelingsstoornis. Symptomen treden vroeg in de ontwikkeling op en diagnoses worden op dit moment gebaseerd op een lijst gedragingen.  

ASS is zoals gezegd een neurologische ontwikkelingsstoornis, wat betekent dat het invloed heeft op de manier waarop de hersenen groeien en functioneren. Uit eerdere onderzoeken weten we dat de hersenontwikkeling al anders is lang voordat de diagnose wordt gesteld!

Tot op vandaag hebben eerdere studies onderzoek gedaan naar kinderen met een verhoogd risico op deze stoornis omdat ze een oudere broer of zus hebben met ASS. We weten echter niet of deze onderzoeken een goed beeld geven van kinderen zonder verhoogd risico maar met vroege symptomen van ASS. In mijn project onderzoek ik hoe hersenverschillen zichtbaar worden bij kinderen die op jonge leeftijd ASS symptomen hebben.

Mijn project is onderdeel van SAPIENS., een groot interdisciplinair wetenschappelijk network (uitgevoerd binnen het European Training Network H2020) dat zich richt op het vergroten van kennis over sociale hersenontwikkeling.