Thema-avond: Sensitieve zorg bij baby’s

13 april 2023
19.30 - 21.00
Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141

Een baby smakt eens met de lippen, of wrijft eens in de ogen. Vaak weten ouders en verzorgers dan al genoeg: het is tijd om te eten of te slapen. Maar niet altijd lukt het om dit soort – soms subtiele – signalen op te pikken en erop te reageren. Passend reageren op de signalen van een baby wordt sensitieve zorg genoemd. Dit is onder andere belangrijk voor een goede relatie tussen verzorger en kind.

Wil jij ook meer weten over wat baby’s nodig hebben en hoe ze dit laten weten? Wij nodigen je van harte uit voor een thema-avond over sensitieve zorg op donderdag 13 april van 19.30 tot 21.00 uur. Tijdens de avond komen wetenschap en praktijk samen: sprekers vanuit het Baby & Child Research Center (BRC) en KION kinderopvang zullen het thema ieder vanuit hun eigen achtergrond belichten.

De wetenschap achter sensitieve zorg
Carolina de Weerth, gespecialiseerd in de vroege sociale, emotionele en gedragsontwikkeling, zal tijdens deze thema-avond vertellen over haar onderzoek naar de zorg van baby’s: van de meest basale behoeftes van een baby tot de kwaliteit van zorg en hechting. Carolina de Weerth is hoogleraar psychobiologie van de vroege ontwikkeling bij het Radboudumc.

Sensitieve zorg in de kinderopvang
Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertellen Mireille Aarts en Marianne Krabben hoe je de signalen van een baby kunt opmerken en er op een goede manier op kunt reageren. Ook laten zij zien hoe je ongedeelde aandacht kunt geven in een groep van een kinderdagverblijf. Mireille Aarts is beleidsmedewerker pedagogiek bij KION en Marianne Krabben is pedagogisch coach kindontwikkeling en trainer babyspecialisme bij KION.

Aanmelden
De avond vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit. Na aanmelden ontvang je enkele dagen voor aanvang een bevestigingsmail met informatie over de locatie. Aanmelden is nodig vanwege het aantal beschikbare plaatsen.

In het kort
Wat: Thema-avond Sensitieve zorg bij baby’s
Waar: Campus Radboud Universiteit
Wanneer: 13 april 19.30 – 21.00

We kijken ernaar uit om je op de thema-avond te mogen begroeten!

Inschrijving gesloten
De inschrijving is gesloten vanaf 12 april 12.00u.

Evenementen

8 oktober 2024
13:00-17:00
Max Planck Instituut, Wundtlaan 1, Nijmegen