Babybabbels: Hoe leren baby’s taal?

22 maart 2024
10.00-11.00
Bibliotheek Mariënburg

In het eerste jaar praat een baby nog niet, al wordt er al heel hard gewerkt in het babybrein. Want hoe kom je erachter hoe de taal van de omgeving in elkaar zit? En wat kunnen ouders doen om de taalverwerving te stimuleren? Praten, zingen en spelen is goed voor de (taal)ontwikkeling van je baby. Paula Fikkert, hoogleraar taalverwerving aan de Radboud Universiteit, legt uit waarom.

Kom samen met je baby of dreumes (0-2 jaar oud) naar bibliotheek Mariënburg! Hier leer je over de ontwikkeling van je kind en kun je ervaringen delen met andere ouders.

Babybabbels: reeks bijeenkomsten
Elke bijeenkomst vertelt een van onze onderzoekers wat over een belangrijk thema in de ontwikkeling van jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van taal, denken, sociale interactie en het welzijn van moeder en kind. Na een korte presentatie kun je vragen stellen onder het genot van een kop koffie of thee. Ook kun je ervaringen uitwisselen met de andere ouders. De kleintjes vermaken zich met boekjes.

Deze ochtend vindt drie keer per jaar plaats en organiseren we in samenwerking met het Bibliotheek Mariënburg van de Radboud Universiteit.

Evenementen

2 juli 2024
14.00 - 15.30
Online Teams Meeting
8 oktober 2024
13:00-17:00
Max Planck Instituut, Wundtlaan 1, Nijmegen