Theatervoorstelling voor baby’s was een succes!

03 okt 2022

Op 8 en 9 september was het zo ver: Be Kind, de theatervoorstelling voor baby's. Deze unieke combinatie van circus en theater voor de allerkleinsten ging in première en wij waren erbij!

Perfecte combinatie
Tijdens deze voorstelling namen twee artiesten de jonge kinderen van 6 tot 18 maanden mee op een zintuiglijke reis. De perfecte combinatie van geluid, licht, kleur, beweging en interactie hield de jonge kinderen de hele voorstelling geboeid. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleerkegels in de schemering. Het pop-up decor kwam langzaam tot leven en er was altijd wel iets dat rammelde, kraakte, rolde of zweefde.

Samen ontdekken
De artiesten betrokken het jonge publiek bij de voorstelling en zij mochten zelfs meedoen. Na de voorstelling nodigden de artiesten de kindjes uit om samen het speelveld te ontdekken. De ballen rolden over de vloer, het decor werd aandachtig bestudeerd en aan de aanwezige ouders/verzorgers werd nogmaals laten zien.

Dank
Om de voorstelling af te stemmen op wetenschappelijke kennis over baby’s, liet regisseuse Emilie Weisse zich adviseren door onze eigen Sabine Hunnius. Voor de bijzondere samenwerking tussen kunst en wetenschap ontvingen Emilie en Sabine het Mingler Scholarship van de Akademie van Kunsten. Wij willen hen, samen met TENT Huis voor Hedendaags Circus, bedanken voor het opzetten van deze bijzondere beleving. De voorstelling tourt op dit moment door heel Nederland. Voor meer informatie, klik hier. Foto's zijn gemaakt door Moon Saris.