Rocío Fernandez

Junior onderzoeker

Over mij

HomeBabyBRAINRocío Fernandez

Sinds Oktober 2019 ben ik een PhD student in de BabyBRAIN groep van het BRC. Ik ben met name geïnteresseerd in de hersengolven van baby’s en jonge kinderen: wat is hun rol in ontwikkeling? Welke patronen van hersenactiviteit signaleren dat een kind klaar is om informatie te verwerken en te leren? En kunnen we deze hersenactiviteit optimaliseren om de cognitieve vermogens van een kind te verbeteren?

Om deze vragen te beantwoorden maak ik met name gebruik van electroencephalography, ofwel EEG. Hierbij krijgen kinderen een soort badmuts op waar we elektrodes aan vastmaken die de natuurlijke hersenactiviteit meten. Onderdeel van mijn project is ook om de analyse van deze activiteit te optimaliseren. Zodra we hersenactiviteit bij een kind meten, terwijl hij/zij een taak doet, willen we deze kunnen uitlezen en evalueren. Zo zouden we aan de hand van de hersenactiviteit de taak direct kunnen aanpassen.

Ik ben vaak in de onderzoeksruimtes van het BRC te vinden. Hier doe ik onderzoek en vermaak ik onze kleine deelnemers. Wie weet kom ik je tegen als je langskomt op het BRC!