Jefta Lagerwerf

Onderzoeksassistent

Over mij

HomeLanguage DevelopmentJefta Lagerwerf

Ik ben Jefta, onderzoeksassistent bij de afdeling Language Development van het Max Planck Instituut. Ik hou me vooral bezig met het testen van deelnemers van verschillende onderzoeken. Daarnaast help ik onderzoekers mee allemaal praktische problemen in hun onderzoeken op te lossen. Dat kan het verwerken van data zijn, maar ook helpen bij het bedenken van een onderzoek. 

Om een afspraak goed in te kunnen plannen bij het BRC, bellen mijn collega-assistenten en ik ouders van tevoren. Ik test en bel vooral voor onderzoeken die gebruik maken van EyeTracking en EEG (elektroencephalografie), en binnenkort voor een onderzoek met dierenfilmpjes en een bijzondere opdracht...

Bij EyeTracking kan een camera heel snel en precies de oogbewegingen van iemand volgen, veel sneller dan als iemand bijvoorbeeld een knopje in moet drukken. Bij EEG wordt gebruik gemaakt van een soort badmuts met sensoren waarbij de activiteit van hersenen wordt gemeten. Dat klinkt misschien wat eng, maar het is helemaal veilig en zonder gevaar. 

En hoewel ik testen met EEG ontzettend leuk vind, vind ik vragen erover beantwoorden nog veel leuker. Stel ze dus gerust.

Ik hoop jullie graag in het lab te mogen ontvangen!