Eline van Petersen

Onderzoeksassistent

Over mij

HomeBabyBRAINEline van Petersen

Ik ben Eline en ik werk als onderzoeksassistent op het ‘Preschool Brain Imaging and Behaviour Project’, in het kort PIP. Bij dit onderzoek ben ik betrokken bij het werven van gezinnen voor deelname en bij de afname van de metingen tijdens de onderzoeksdagen.

Met ons onderzoek willen we de verschillen in hersenontwikkeling en gedrag bij een grote groep jonge kinderen in kaart brengen, om vervolgens beter te begrijpen wat de impact van deze verschillen is op het ontstaan van ontwikkelingsproblemen zoals ASS/autisme en ADHD.

Voordat ik op dit project kwam werken, heb ik tijdens en na mijn studie op verschillende onderzoeksprojecten met kinderen gewerkt. Ik heb Psychologie gestudeerd en daarna de onderzoeksmaster Cognitieve Neurowetenschappen gedaan, beide aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Wie weet spreken of zien wij elkaar binnenkort voor het PIP onderzoek, of wellicht komen we elkaar tegen in de gangen van het Baby & Child Research Center wanneer jullie deelnemen aan andere onderzoeken!