Dafna Windhorst

Senior onderzoeker

Over mij

HomeDevelopmental PsychobiologyDafna Windhorst

Ik werk als postdoc onderzoeker in een samenwerkingsverband tussen het Radboudumc en TNO (de Nederlandse organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek).

Mijn onderzoeksinteresses zijn psychobiologie en pedagogiek. Ik begon mijn academische loopbaan met een Bachelor Psychobiologie en een Master Cognitieve Neurowetenschappen. Daarna ontstond mijn interesse in pedagogiek. In mijn promotieonderzoek onderzocht ik invloeden van opvoeding op kinderen en het samenspel met biologische eigenschappen van kinderen.

Als postdoc onderzoeker houd ik me bezig met onderzoeken naar effecten van opvoedingsondersteuning (zoals interventies), die wordt aangeboden binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Er is behoefte aan meer bewezen effectieve of wetenschappelijk onderbouwde opvoedondersteuning in de praktijk. Met dit onderzoek hopen we meer kennis te krijgen over de effecten van opvoedingsondersteuning en zo een bijdrage te leveren om de steun voor jonge gezinnen te verbeteren.

Onderzoeksvragen die ik probeer te beantwoorden zijn:

  • Welke soorten steun worden aangeboden door JGZ organisaties?
  • Hebben ouders en kinderen baat bij deze steun?
  • Wat zijn de ervaringen van ouders en professionals?

Meer lezen?

Windhorst, J, Fang, Y. (Yuan), Fierloos, I.N, Crone, M.R. (Matty R.), Van Mourik, K. (Krista), Jonkman, H. (Harrie), … Raat, H. (2019). Evaluation of effectiveness of (elements of) parenting support in daily practice of preventive youth health care. BMC Public Health19(1).